282018sep

Baby/Peuter Zwem Week

Voor de veiligheid in en rond het water, is het heel belangrijk dat uw kind al vroeg in aanraking komt met zwemmen. Al jaren verzorgt zwembad Den Ekkerman met veel plezier het baby/peuter zwemmen. In deze lessen worden de allerkleinsten op een leuke en speelse manier vertrouwd gemaakt met het water en wordt u als ouder gewezen op de gevaren in en rond zwemwater. Wat is er nu leuker dan samen met uw kind te zwemmen? Even de volle aandacht voor uw kind, heerlijk genieten van alle leuke spellen in het zwembad. Het water heeft daarbij ook nog een positieve invloed op de ontwikkeling van uw kind, zoals bevordering van de motoriek.

Vanaf 3 jaar gaan de kinderen automatisch ons programma volgen van de peutersurvival. Bij deze lessen leert uw kind niet alleen zichzelf te redden, maar wordt er ook veel aandacht besteed aan de onderdelen die zij tijdens de zwemlessen ook zullen leren zoals; springvormen, flipperen, drijven en duiken. Hiermee wordt op een leuke en speelse manier de basis gelegd voor de zwemslagen, waarop zij kunnen verder borduren tijdens de toekomstige zwemlessen. Wij merken dan ook in het vervolg traject dat de kinderen die van de baby/peuter lessen af komen enorm veel plezier hebben in het water en al heel watervrij zijn.
Op het moment dat uw kind vier jaar wordt, stroom hij/zij automatisch door naar de kleuter zwemlessen. Bij deze zwemlessen worden de kinderen voorbereid op de zwemlessen voor het EasySwim Diploma. Het echte werk kan beginnen!

Bent u al enthousiast geworden en wilt u dit ook een keertje meemaken? Kom dan in de week van 11 t/m 14 oktober op de volgende dagen en tijden gratis een proefles mee doen:

  • Donderdag tussen 9.00-9.30 uur (3 maanden tot 2 jaar)
  • Donderdag van 9.30-10.00 uur (2 jaar tot 4 jaar)
  • Vrijdag 9.30-10.00 (3 maanden tot 2 jaar)
  • Vrijdag 10.00-10.30 (2 jaar tot 4 jaar)

In de weekenden hebben we op dit moment maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Mocht u toch een gratis proefles willen in het weekend, dan kunt u naar de receptie van het zwembad bellen voor de beschikbaarheid op telefoonnummer: 040-2535250.