92018nov

De Afvalrace!

Vanaf woensdag 2 januari start zwembad Den Ekkerman ism Fitcoach Steef en fysiopraktijk De Ligt de afvalrace om heel Veldhoven 1000 kg af te laten vallen. Het doel is om een gemotiveerde club mensen met veel tot weinig overgewicht bij elkaar te brengen en op die manier gezamenlijk 1000 kg af te vallen.

Waarom wil je dat Veldhoven 1000 kilo af gaat vallen? Eigenlijk om te stimuleren dat iedereen gezonder wordt. En met gezondere burgers wordt het leven in Veldhoven een stuk prettiger. Mensen die op een juist gewicht zitten en vaak sporten zijn over het algemeen energieker, kunnen meer aan, zijn minder ziek, vrolijker, enz. Eigenlijk is het voor iedere Veldhovenaar dus beter als we met zijn allen op een goed gewicht zitten en fit zijn! Met een zwembad als onderpand kun je natuurlijk al heel veel variatie aanbieden wat sporten en bewegen betreft.

Om iedereen goed in te lichten worden er op maandag 17 en donderdag 20 december inloop bijeenkomsten (gratis) gehouden bij zwembad Den Ekkerman. Vanaf 19.30 uur is iedereen welkom die mee wil gaan doen met de Afvalrace. Met een presentatie van ongeveer een uur tijd zullen wij u het één en ander vertellen over voeding, beweging/sporten en hoe je beweegapparaat (oftewel je lichaam) in elkaar zit en hier op kan reageren. Deze bijeenkomst wordt ook weer gegeven door fitcoach Steef, een fysiotherapeut en een enthousiaste instructeur van zwembad Den Ekkerman.

Tijdens de Afvalrace zal fitcoach Steef u begeleiden en ook regelmatig weegmomenten in gaan plannen. Om u te stimuleren en motiveren om te bewegen/sporten heeft zwembad Den Ekkerman een beweegplanning gemaakt. Ook deze planning zal op de informatie bijeenkomst te krijgen zijn. U kunt heel de week terecht voor veel bewegen in en buiten het zwembad!
Om mee te doen aan de afvalrace kunt u een beweegpas kopen bij zwembad Den Ekkerman voor €40,00 per maand. Hiermee kunt u zoveel bewegen en sporten als u wilt volgens de beweegplanning en zijn de weegmomenten bij fitcoach Steef gratis.
Indien u ervoor kiest om ergens anders te sporten/bewegen vinden wij dat uiteraard ook prima! Het zou wel fijn zijn als u zich dan aanmeldt voor de race, zodat we de kilo’s die u afvalt wel mee kunnen tellen in de race. Het wegen bij fitcoach Steef zal dan echter €5,00 per keer kosten. Bij het wegen kunt u overigens gelijk zien waar de problemen van het overgewicht zitten en hoe u het beste ervoor kunt zorgen dat u gewicht kwijt raakt. Dit is voor iedere persoon anders. De weegschaal geeft o.a. aan of u voldoende vocht binnen krijgt, bij welke lichaamsdelen u het meeste vet heeft zitten, enz.

Wij hopen dat we u al enthousiast hebben gemaakt en dat u ons mee gaat helpen om heel Veldhoven fitter en slanker te krijgen! Mocht u nog meer informatie willen, dan kunt u altijd bellen met de receptie van het zwembad: 040-2535250 (vraag naar Angela, zij weet u hier alles over te vertellen). Als je je wilt inschrijven voor de afvalrace, kun je een mailtje sturen naar: info@denekkerman.nl