82018nov

Dé race gaat van start op 2 januari!

Hardlooprace? Autorace? Zwemrace? Fietsrace? Race tegen de klok? Nee, geen van allen. De AFVAL-race! Wij willen namelijk heel graag dat Veldhoven 1000 kilo af gaat vallen en we gaan er alles aan doen om dit te realiseren.
Ons doel is een gemotiveerde club mensen met veel tot weinig overgewicht bij elkaar te brengen en op die manier gezamenlijk 1000 kg af te vallen.

Het idee

Het idee kwam eigenlijk tot stand op het moment dat we in overleg waren met de maandkrant Thuis in Veldhoven. We wilden graag wat meer bekendheid en zouden bij hen elke maand een stukje in de krant kunnen gaan schrijven. Tijdens het brainstormen wat er dan allemaal in moest komen te staan en welke activiteiten wij allemaal organiseren, is dit idee ontstaan. Hoe gaaf zou het zijn als we het voor elkaar krijgen dat Veldhoven 1000 kilo af gaat vallen.

Omdat

Tja, waarom wil je dat Veldhoven 1000 kilo af gaat vallen? Eigenlijk om te stimuleren dat iedereen gezonder wordt. En met gezondere burgers wordt het leven in Veldhoven een stuk prettiger. Mensen die op een juist gewicht zitten en regelmatig sporten/bewegen zijn over het algemeen energieker, kunnen meer aan, zijn minder ziek, vrolijker, enz. Eigenlijk is het voor iedere Veldhovenaar dus beter als we met zijn allen op een goed gewicht zitten en fit zijn. En daar willen wij jullie dus bij helpen! Met een zwembad als onderpand kun je natuurlijk al heel veel variatie aanbieden wat sporten en bewegen betreft.

Partners

Zo’n idee is uiteraard leuk, maar het is nog leuker als je dit samen met anderen kunt doen. We zijn dus op zoek gegaan naar partners die dit idee ook wel zagen zitten. De eerste die hier enorm veel zin in heeft is Fitcoach Steef. Zij is voedingsdeskundige en organiseert ook 1x per week fitcamp trainingen in Veldhoven. Een combinatie dus van goede voeding en bewegen. Speciaal voor de afvalrace gaat ze 2x per week buiten trainingen verzorgen.
De tweede partner die we hebben gevonden is fysiopraktijk de Ligt. Tijdens de triathlon van het afgelopen jaar hebben zij veel benen van de sporters gemasseerd. Een leuke groep enthousiaste therapeuten die het beste voor hebben met jouw fitheid en gestel. Ook zij waren meteen enthousiast toen wij ze over dit idee vertelden.
Voor ons is dit een mooie driehoek om de sprong te wagen en er echt voor te gaan om Veldhoven 1000 kilo lichter te krijgen!

Uitvoering

Momenteel zijn we nog druk bezig met de voorbereidingen. De flyer ligt al bij de drukker. Het belangrijkste is de informatieverspreiding over deze Afvalrace. Die naam hebben we bewust gekozen, zodat iedereen gelijk weet waar we het over hebben (althans, dat hopen wij). We willen dat iedere Veldhovenaar op de hoogte is van ons goede voornemen voor het jaar 2019, en we hopen daarbij dat het ook JOUW goede voornemen wordt!
Ook ter voorbereiding gaan we twee informatie avonden organiseren op maandag 17 en donderdag 20 december. Zet deze data dus alvast in je agenda! Het wordt een inloopavond (vanaf 19.30 uur) waarbij we het gaan hebben over voeding, bewegen en het menselijk lichaam. Ook als je niet mee wilt doen al interessant om te komen. Deze avonden zijn overigens gratis.
Verder zijn we al bezig met een beweegplanning waarop je straks kunt zien op welke momenten en tijdstippen er in en buiten het zwembad gesport kan worden. Je hoeft hier niet persé aan mee te doen, maar het geeft je misschien wel een extra stimulans. Hiervoor zal ook een speciale beweegpas worden gemaakt. Met deze pas kun je tijdens de vastgestelde uren onbeperkt sporten voor maar €40,00 per maand. En neem van mij aan dat dit op bijna elk tijdstip van de dag mogelijk is. De smoesjes “geen mogelijkheid op het tijdstip dat ik wil sporten” proberen we hier zoveel mogelijk mee te ondervangen. Als je weet dat een kaartje voor het zwembad momenteel €5,20 kost, dan kun je ook uitrekenen dat dit eigenlijk wel een heel goedkope pas is voor een maand onbeperkt sporten.
Maar zoals gezegd, kun je ook met de race meedoen, zonder deze pas. Misschien vind je wel medebewegers op de informatie avond die graag een paar keer per week gaan wandelen of fietsen en kun je zo een clubje beginnen. Of je sport al bij een club, maar wil vooral iets aan je voeding gaan doen. Alles is wat dat betreft mogelijk, en ook deze mensen willen wij graag ontmoeten! Voor alle uitleg en informatie ben je op één van deze twee avonden welkom bij zwembad Den Ekkerman.

Kick Off

Oftewel de start van de Afvalrace. Deze begint met twee geweldige Winter work-outs in het water op woensdag 2 januari. Een mooiere dag om aan je goede voornemens te beginnen is er volgens ons niet. Twee zeer enthousiaste en energieke instructeurs gaan 2x 45 minuten flink met je aan de slag. De ene work-out is gericht op conditie en uithoudingsvermogen en de andere is gericht op het trainen en ontwikkelen van spierkracht. De avond start om 19.00 uur met een uitleg en vanaf 19.15 uur tot 21.00 uur kun je aan de gang! De kosten voor degenen die in het bezit zijn van de beweegpas (zie hierboven) zijn gratis, alle anderen betalen €10,00 voor deze avond.

Wij hopen dat we je al enthousiast hebben gemaakt voor dé Afvalrace van Veldhoven. Zeg het voort, zeg het voort! Dan gaan wij nu verder met alle voorbereidingen, je hoort nog van ons!