172019jan

De teamdag 2019.

Afgelopen zaterdag was het dan zover, onze jaarlijkse teamdag stond weer op het programma. We proberen op deze dag altijd iets te leren, maar ook veel gezelligheid te creëren. Aangezien we veelal doeners zijn bij het zwembad, is een hele middag luisteren naar iemand meestal ook geen goede optie.

De reis van de klant.

Na een algemeen welkomstwoord en de stand van zaken op dit moment benoemd te hebben, had ik de Reis van de klant op het programma staan. We zijn al jaren bezig met klantvriendelijkheid, maar ik wilde ook dat het personeel eens op een andere manier ging denken. Dus geen opdracht geven dat ze moeten lachen en vriendelijk zijn, maar je juist verplaatsen in de klant en er op die manier achter komen, wat wij als bedrijf nog kunnen verbeteren in de dienstverlening.

Eerst hebben we ze (in groepjes) de opdracht gegeven om te bedenken wat zij zouden verwachten van een vakantiepark als ze op vakantie gaan. Nadat we dit in het kort besproken hadden liet ik een filmpje zien een bedrijf, die vooral gaan voor een WOW-ervaring bij de klant. Met deze WOW-ervaring in het achterhoofd mochten de groepen per onderdeel (baby/peuterlessen, zwemlessen, beweeglessen, recreatie zwemmen en banen zwemmen) 5 zaken op papier zetten wat voor de klant belangrijk is als zij naar het zwembad komen. Hier zijn toch wel belangrijke zaken naar boven gekomen en overigens ook een paar hele goede ideeën om de reis in het zwembad voor de klant nog aangenamer te maken. We gaan hier dit jaar hard mee aan de slag in ieder geval. Het idee is om zoveel mogelijk de klant die WOW-ervaring mee te geven. Jullie zijn dus gewaarschuwd. 😊

Communicatie.

Vervolgens was het woord aan Marloes en Rianne van het bedrijf 1+1=3. Zij verzorgen al enkele jaren een gedeelte van onze teamdag, dus weten zij ook welke kant we op willen en hoe het personeel in elkaar steekt. Dit jaar was het thema “communicatie”,  nadat we vorig jaar vooral in zijn gegaan op de kleurencirkel van Jung. Deze kleurencirkel kwam ook deze dag nog regelmatig ter sprake, omdat hij ook heel handig is in het hoofdstuk “communicatie”.

Na een kleine uitleg wat nu precies communicatie inhoudt en het besef bij iedereen dat je non-verbaal toch echt veel meer zegt dan verbaal, werden er door beide dames steeds toneelstukjes opgevoerd. Kleine stukjes, die heel herkenbaar waren voor iedereen en ook nog eens te maken hadden met de werkvloer. Bij elk stukje moesten wij opschrijven wat we zagen, hoe de communicatie verliep en wat er nog verbeterd kon worden. Uiteraard waren er ook hilarische en herkenbare stukjes bij, waardoor ook de lach bij dit onderdeel niet vergeten werd. Aan het einde mocht iedereen opschrijven wat hen het meeste bij was gebleven. Een zeer leerzame twee uur die de dames weer op een prima wijze in elkaar hadden gestoken. Deze week zijn nog een aantal fragmentjes bij het personeel ter sprake gekomen, men praat er dus nog steeds over!

Promotie.

Na het eten is het dan vooral tijd voor wat ontspanning en ook humor. Saamhorigheid en gezelligheid zorgt ervoor dat iedereen goed bij het bedrijf betrokken blijft. Dit is de reden dat het avondprogramma dan ook altijd licht en luchtig ingevuld wordt.

De opdracht van de avond was om in groepjes een promotiefilm te maken van zwembad Den Ekkerman, waarin in ieder geval ook de WOW-ervaring in terug moest komen. Het was een hele vrije opdracht: alles mag en kan. Kijk maar hoe jullie het in willen kleden.

Dat deze opdracht uiteindelijk zoveel plezier, lol, samenwerking en gezelligheid zou opleveren had ik van te voren niet bedacht. Om nog maar te zwijgen over het eindelijke resultaat: de filmpjes! Ze waren stuk voor stuk goed doordacht en bruikbaar om in de toekomst bij het zwembad een gelijksoortig filmpje op te nemen. Maar ook belangrijk: ze waren vooral ook grappig! Dus bij het bekijken van alle filmpjes hebben we met z’n allen ook nog eens goed in een deuk gelegen. Een prima opdracht voor het avondprogramma dus.

Moe, maar ook zeer tevreden over de loop van de dag zijn we rond 23.00 uur (de nazit is altijd aan de bar met z’n allen) naar huis gegaan. Volgend jaar weer een teamdag! We kijken er nu al naar uit. 😃

Om jullie een beetje een indruk te geven van onze dag, kun je onderstaand filmpje bekijken. Sommige filmpjes zijn met mobieltje opgenomen, dus misschien van iets mindere kwaliteit, maar wij wensen u toch veel kijkplezier toe!