132018apr

De zeemeerminnen bij Omroep Brabant.

Als jullie nu denken dat wij met een paar instructeurs verkleed als zeemeermin naar Omroep Brabant zijn geweest, dan hebben jullie dat mis! We zijn wel in voor een geintje, maar dit gaat toch te ver. Alhoewel… Voor reclame voor het zwembad zijn wij tot veel in staat!Wat is er dan wel aan de hand? Gisteren werden wij gebeld voor een telefonisch interview over het zeemeermin-zwemmen bij zwembad Den Ekkerman. Ik heb zelf niemand aan de telefoon gehad, maar deze boodschap werd mij medegedeeld door een collega. Of ik errmee akkoord ging dat zij mij de volgende dag om 07.45 uur zouden bellen met vragen over het zeemeermin-zwemmen. Zoals net al gemeld: voor reclame voor het zwembad ben ik overal toe bereid. Een interview live in de uitzending via de telefoon dus ook!

Maar ja, wat zullen ze gaan vragen? Ik heb geen idee, dus ik ben er ook maar onbevangen in gegaan. Ik kan me daar wel een hele dag druk over gaan maken, maar dat heeft ook geen zin. En hoe zijn ze dan bij ons gekomen? Hoe komt Omroep Brabant bij ons zwembad terecht voor een live interview over het zeemeerminzwemmen?

Afgelopen week hebben we weer een bericht op facebook en Instagram geplaatst met de mededeling dat we ook gaan beginnen met volwassen lessen voor zeemeerminnen. Eerlijk is eerlijk, het bericht is niet zo vaak bekeken als de eerste keer. Dat was het moment dat we op facebook zetten dat we met zeemeerminlessen zouden beginnen. Eigenlijk meer om te kijken of er wel voldoende animo voor was, dat hebben we geweten. Op die dag bleven er maar mensen “liken” en reageren, het bericht is maar liefst 22.421 bekeken! Met 512 reacties eronder. We wisten niet wat ons overkwam op die middag. Vanaf oktober zijn we dan ook de grote stroom kinderen aan het lesgeven. Ondertussen kregen we ook steeds meer vragen van volwassenen en hebben we ook al een aantal work-shops gegeven aan groepjes met vooral vrouwen uiteraard. Dinsdag dus het bericht op facebook dat we met de volwassen zeemeermin lessen gaan starten. Gevolg op facebook: 4082x bekeken en 157 reacties onder het bericht. Ook mensen die uiteraard voor de gein wat mannen taggen die ze wel eens in een strakke staart met vin willen zien (wij overigens ook …). Wellicht dat Omroep Brabant dit bericht ook weer tegen is gekomen en ons daarom heeft gebeld…

Om me goed voor te bereiden (je wilt toch wel even wat op papier hebben, voor het geval ze moeilijke vragen gaan stellen) heb ik wat cijfers opgezocht. We zijn met de lessen begonnen op 23 oktober 2017. In die week zijn we gestart met 5 volle groepen enthousiaste meiden en een enkele jongen. We hadden rond de 150 inschrijvingen binnen gekregen op die ene woensdag. De hype gaat nog steeds door, want momenteel hebben we:

  • 5 volle groepen, waaronder 1 gevorderde groep, 1 groepje volwassenen.
  • 99 kinderen die al aan een workshop mee hebben gedaan.
  • 26 kinderen nog op de wachtlijst.
  • 5 kinderfeestjes in het thema “zeemeermin” gehad (inclusief les).Dat zijn toch mooie cijfers als je dit allemaal leest. Het belangrijkste van dit alles vind ik het plezier en enthousiasme van de kinderen die de lessen en workshops volgen. Je ziet ze gewoon genieten en daarbij zijn ze ook weer heerlijk aan het bewegen en zwemmen uiteraard. Voor de zwemvaardigheid van de kinderen is dit een uitermate geschikte bezigheid, wat mooi aansluit op de zwemlessen van het EasySwim diploma.En dan is het vrijdagmorgen. Ik ben toch wel een beetje gespannen, vreemd. Zit mijn haar goed, op tijd op gestaan, gegeten, ga ik nog wel tandenpoetsen of heb ik daar geen tijd meer voor … Dat laatste maar niet gedaan, ze zouden eens net bellen op het moment dat ik met tandpasta in mijn mond sta! Rond 07.50 kreeg ik het eerste telefoontje, ik ga u doorverbinden, verbinding verbroken. Dju. Ga ik terug bellen? Of toch maar niet, want voor hetzelfde geld zijn ze mij aan het bellen. Uiteraard had ik de radio aan staan, dus ik kon mee luisteren wat er in de uitzending gebeurde. Gelukkig werd ik voor het onderwerp aan de orde kwam nog een keer gebeld, maar helaas, ook deze verbinding werd verbroken, help! Dan hoor je op de radio de omroeper mij aankondigen en kan ik op dat moment niets… Het is stil aan de lijn, ja, dat klopt. Gelukkig zei hij erbij dat ze het na acht uur nog een keer gingen proberen. Pieuw, het moment was dus niet helemaal weg dat we op de radio zouden komen.
    Ik werd ook niet veel later gebeld dat ze het om 08.20 uur nog een keer gingen proberen. Op een andere telefoon dan gebruikelijk werd ik gebeld en het lukte deze keer wel om in de uitzending te belanden. En dan gaat eigenlijk alles in een waas voorbij. Voordat je het weet is het gesprek al weer ten einde en weet je nog maar half wat je vermeld hebt. Het enige waar ik wel heel snel mee moest denken was bij de laatste opmerking nog even vermelden dat we ook workshops en kinderfeesten geven! Waarschijnlijk hadden ze een korte reactie verwacht bij hun laatste opmerking, maar dat werd vanuit mij dus nog even snel een klein reclame blokje. Nu weer een ervaring rijker in ieder geval.

    Hieronder het geluidsfragment (wij hopen dat het te beluisteren is).