152018nov

Het Sinterklaasjournaal

Komende zaterdag is het weer zover: Sinterklaas komt weer aan in Nederland! Althans, dat is wel de bedoeling. Waarom is dat voor ons, bij het zwembad, nu ook belangrijk? Nou, er komen nogal veel kinderen bij ons zwemmen en wij geven uiteraard ook veel zwemlessen aan kinderen die nog heilig geloven in Sinterklaas en zijn Pieten!

Het journaal.
Vanaf afgelopen maandag is het Sinterklaasjournaal weer begonnen. Alle kinderen zitten rond de klok van 18.00 uur voor de televisie om te bekijken of de Sint al onderweg is. Zo ook de zweminstructeurs van zwembad Den Ekkerman. Je moet natuurlijk wel op de hoogte zijn van alle perikelen rondom de tocht naar Nederland toe. Tijdens de zwemlessen kunnen de kinderen spontaan wel eens iets gaan vertellen hierover en gaan vragen of wij weten hoe het allemaal op de boot van de Sint is. Dan moet je uiteraard wel voorbereid zijn!

Dus weten we op dit moment dat de Sint in ieder geval niet dood in een kist ligt (was toch even schrikken bij de tweede aflevering), maar dat hij springlevend op de boot richting Zaanstad is. En daar hebben ze nu juist een probleem: want Hendrik Haan, van Koog aan de Zaan, die haalt water uit de Zaan in plaats van uit de kraan. Dan komt de Zaan droog te staan en dan kan de boot niet meer aanleggen in Zaanstad … Oei oei, als dat maar goed gaat! Verder zijn er Pieten aan boord die voor de eerste keer meekomen naar Nederland. Zij zijn alle cadeautjes aan het uitpakken om aan de kinderen te laten zien dat er echt wel iets in zit. Tevens testen zij alle chocolade letters om te bekijken of ze wel van chocolade zijn… Als rode draad loopt er natuurlijk van alles mis, dat kan er ook nog wel bij… Waarbij? Aardbei! 😂 De lol zit er bij een aantal Pieten in ieder geval goed in.

Zwemles.
De komende weken zullen de zwemlessen dan ook in het teken staan van Sinterklaas en zijn Pieten. Wat we dan zoal doen in de zwemlessen?

  • We brengen pakjes van de boot naar de schoorsteen.
  • We hebben een Sinterklaas ganzenbord spel.
  • We stoppen wortels in de schoenen tijdens de les.
  • We spelen Sinterklaas memory, waarbij de kinderen de goede plaatjes op de juiste plaats moeten leggen.
  • En met het verhaal van dit jaar, kunnen ook wij met emmertjes water uit het zwembad halen. Eens kijken of het zwembad dan ook langzaam leeg loopt.
  • Waarbij? Aarbei!

Zoals je ziet kunnen ook wij onze fantasie weer goed gebruiken de komende weken.

Pietendisco.
Ook tijdens het vrij zwemmen gaan we aandacht besteden aan dit thema met een heuse Pietendisco! Op zaterdag 1 december draaien we in de middag Sinterklaas muziek in het recreatiebad. Op die dag hebben we toevallig ook ons EasySwim diplomafeest wat in het thema van Sinterklaas zal staan.
Verder zullen er op deze middag Pieten rond lopen die met de kinderen spelletjes gaan doen en misschien ook wel mee gaan zwemmen! Er kan een Pieten parcours afgelegd worden waarbij de kinderen dan een mooi Pieten Diploma kunnen verdienen! Moeten ze uiteraard wel alle cadeautjes op de juiste manier vervoeren en afleveren. Dat wordt dus een hele gezellige middag. Wij zullen dit ook via onze social media kanalen nog aan gaan kondigen. Houd deze goed in de gaten, want we gaan nog wat vrijkaarten weggeven. Sowieso hebben we op deze middag al een speciale Pepernotenprijs van €4,00.

En zo zie je maar hoe belangrijk het grootste kinderfeest van Nederland voor een zwembad kan zijn. Daar komt ook nog het volgende bij: waarbij? Aarbei! 🤣