42019apr

Hoe hou je een zwembad aantrekkelijk?

Vroeger had je in een dorp alleen een zwembad en wat buiten speeltoestellen en dat was het dan. Tegenwoordig kunnen kinderen op een vrije dag kiezen wat ze willen! Veel activiteiten liggen binnen fietsafstand, en zo niet, dan heeft iedereen tegenwoordig een auto om te komen waar ze willen. Dat maakt het voor de zwembaden, naast alle bezuinigingen, nog lastiger om klanten naar zich toe trekken. Hoe pakken wij dat de komende maanden aan?

Altijd Actief en in Beweging.

Op onze website staat: Altijd Actief en in Beweging. Dat is ook waar wij voor staan. Geen dag is bij ons hetzelfde en elke week hebben we weer nieuwe uitdagingen. Hebben we die niet, dan verzinnen we ze zelf wel. De vaste klanten weten daar al alles van. We houden namelijk bij de lessen vooral van afwisseling, plezier maken, de klanten vermaken en regelmatig eens wat thema weken om het voor iedereen leuk en gezellig te houden. Ook voor de instructeurs is het goed om weer eens anders over een les na te denken en andere oefeningen te verzinnen. Op deze manier komen we het jaar gemakkelijk en attractief door.

Recreatie.

Maar hoe krijg je dan meer klanten naar het recreatieve zwemmen. Dit zijn vaak klanten die misschien twee of drie keer per jaar komen zwemmen. Ook daar proberen we steeds weer naar activiteiten te zoeken om de mensen te vermaken. Je kunt natuurlijk regelmatig een korting gaan geven, maar dan houden we helaas ons hoofd niet boven water. Wat je ook kunt doen is extra activiteiten verzinnen, waardoor de klanten meer waar voor hun geld krijgen. Voor ons werkt dit het beste. Vandaar dat er de komende maanden weer heel wat op ons programma staat! (en ook nog met korting!)

Sjors Sportief.

Elk jaar doen we mee met Sjors Sportief. Kinderen van de basisschool (in ons geval vanaf groep 5, omdat de kinderen dan meestal een zwemdiploma hebben) mogen dan gratis (bij deze activiteit wel omdat dit wordt georganiseerd door de gemeente en voor iedereen toegankelijk moet zijn) aan een sportactiviteit mee doen. Dit jaar hebben we 6x zeemeermin zwemmen op het programma staan. Deze activiteit zat al binnen 15 minuten vol! Vet gaaf toch?

Meivakantie.

In de meivakantie hebben we uiteraard onze oude vertrouwde wipe out en loopmat voor in het sportbad. Maar….. we hebben in de eerste week nog een extra wipe out erin liggen! Speciaal voor de kinderen die van uitdaging en beweging houden en een zwemdiploma hebben. En dat is nog niet alles! In het instructiebad hebben we, jawel, de Kleine Wandelaar er weer in liggen. Na het succes van de kerstvakantie en het geld wat we al opgehaald hebben, hebben we zelf nog wat bijgelegd en deze mooie attractie aangeschaft. Wij zien hier zeker een meerwaarde en willen weer graag die lachende kindergezichtjes in het zwembad zien.

Triathlon.

Op zaterdag 11 mei hebben we dan vervolgens de derde editie van de 1/8ste triathlon voor volwassenen en voor de kinderen een mini-triathlon! Deze mag/kun je alleen volbrengen, maar je kunt dit jaar ook in een estafette vorm mee doen. Zoek dus nog 2 vrienden of vriendinnen bij elkaar en schrijf je snel in via: veldhovenbeweegt@denekkerman.nl. Meer informatie kun je lezen op onze website.

Crime Scene Avond.

Nee, we zijn nog niet klaar! Op vrijdag 24 mei staat er een Crime Scene avond op het programma van 18.30-21.00 uur. Afgelopen maandag (1 april) is er bij ons ingebroken en hebben de inbrekers een lijk achter gelaten. Door middel van diverse spellen kunnen de kinderen op deze avond aanwijzingen verdienen. Heb je alle aanwijzingen compleet, dan weet je wie deze moord gepleegd moet hebben en op welke manier. Een avond vol spanning, zwem- en spelplezier dus.

School Waterpolo toernooi.

Op zaterdag 25 mei wordt er van 15.00-17.00 uur in samenwerking met zwemvereniging Njord een School Waterpolo toernooi georganiseerd voor kinderen van groep 5, 6 en 7. Hiervoor hebben we 2 openbare trainingen ingepland (gratis) op zaterdag 4 en zaterdag 18 mei. Deze trainingen zijn van 15.00-16.00 uur en daarna kunnen de kinderen nog tot 17.00 uur doorzwemmen in het recreatiebad. Het toernooi zelf kost €5,00 p.p. (maar is altijd nog goedkoper dan de entreeprijs). Tussen de wedstrijden door mogen de kinderen in het recreatiebad zwemmen. Indien je mee wilt doen, kun je je nu al met je vriendjes en vriendinnetje aanmelden (groepje van 5 kinderen) via: info@denekkerman.nl We hopen dat er veel kinderen mee gaan doen aan dit nieuwe initiatief.

Waterbasketbal toernooi.

Als laatste organiseren we samen met het Innosportlab Eindhoven en de Severinus Stichting een waterbasketbal toernooi voor kinderen en volwassenen met en zonder beperking op zaterdag 8 juni van 15.00-17.00 uur. Dit om het sporten voor mensen met een beperking laagdrempeliger en populairder te maken. Deze activiteit wordt gratis aangeboden. Kinderen kunnen zich via Sjors Sportief hiervoor aanmelden, maar je kunt ook op deze dag gewoon binnenlopen en mee komen doen.

Ja, ik kan met recht zeggen dat we de komende tijd weer Altijd Actief en in Beweging zijn. 😅