312019mrt

Crime Scene avond Den Ekkerman: 24 mei!

Maandagochtend 05.17 uur gaat mijn telefoon. Aangezien die op dat tijdstip eigenlijk nooit gaat, besef ik me dat er echt iets aan de hand moet zijn.

Mijn technische medewerker aan de telefoon: “De achterdeur van het zwembad is geforceerd, ik denk dat er ingebroken is. Het lijkt me niet verstandig om alleen naar binnen te gaan”. Dat lijkt mij ook! Ik zeg dat hij moet wachten en dat ik eraan kom.

Terwijl ik me aankleed bedenk ik me dat ik gelijk maar even de politie ga bellen, wel zo veilig. Achteraf gezien een prima idee. Ik ben eerder dan de politie aanwezig, dus we wachten nog even op hen. Ondertussen heeft mijn technische medewerker een rondje om het gebouw gelopen en aan de voorkant van het zwembad een verdachte auto zien staan. Des te meer reden om te wachten op de politie. Aangezien de politie waarschijnlijk ook naar de voorkant komt, zijn we daar met z’n tweeën naar toe gelopen. Op het moment dat we daar aankomen zien we nog net de achterkant van de verdachte auto weg rijden. Helaas kunnen we geen nummerbord meer zien.

Een minuut of 5 later komt de politie aangereden en vraagt wat er aan de hand is. We hadden inmiddels ook ontdekt dat bij de voordeur van de Uitwijk een raam kapot was geslagen, waarschijnlijk om naar buiten te komen, aangezien de glasscherven aan de buitenkant van de deur lagen (we waren redelijk scherp zo op de vroege ochtend).

Nadat we tegen de politie ons verhaal hadden verteld zijn we voorzichtig achter hen naar binnen gelopen. We mochten natuurlijk geen sporen wissen die door de inbrekers gemaakt waren. Snel keken we in het rond of er spullen weg gehaald waren. De computer stond verbazingwekkend nog op de plaats waar hij altijd al staat.

Dus maar door de gangen heen richting de achterdeur, terwijl wij steeds aan de politie door moesten geven of we iets vreemd zagen. De deur van de kantine was ook geforceerd en daar zagen we voor het eerst ook sporen op de grond. Het leek wel alsof ze met iets gesleept hadden, een vuilniszak of zo. We zijn dat spoor gaan volgen. Door de gang en de grote kleedlokalen heen naar het sportbad. Het spoor liep verder langs de badrand.

Op het moment dat we de lampen aandeden (is toch iets gemakkelijker kijken dan in het donker) schrokken we ons kapot. Daar midden op het water lag het. Een grote mat met een slachtoffer erop! Vanaf dat moment wisten we dat het vandaag nog wel even kon duren voordat de deuren van het zwembad weer open zouden gaan. Het zwembad is veranderd in een plaats delict…..

P.s.: wij willen u langs deze weg erop attenderen dat dit alles is berust op een niet waargebeurd verhaal. Alle personages zijn non-fictief beschreven en we hebben het gepubliceerd op maandag 1 april…. 😅

Maar …. denk jij dat je in staat bent om de moord op te lossen? Door middel van diverse spellen kun je aanwijzingen “verdienen”. Hoe meer aanwijzingen hoe dichter je bij de oplossing komt en erachter komt wie de moord heeft gepleegd!

Op vrijdag 24 mei zal de disco avond helemaal in het teken staan van Crime Scene. Alle kinderen kunnen op deze avond dus proberen de “moord” op te lossen. Wij hebben er al zin in en we hopen dat jullie deze datum nu alvast in je agenda vast zetten.