62017okt

Ongelooooooflijk!

We lopen al redelijk lang rond met het idee om iets met zeemeerminnen/mannen te gaan doen. In de zomervakantie heb ik wat informatie bij elkaar gezocht en in mijn netwerk rond gevraagd hoe zij dat doen. Dus toch maar een keertje doorzetten, want daar loopt deze activiteit super goed.

Woensdagmiddag hadden we bedacht om alvast een soort voor aankondiging te doen via facebook en eens te bekijken of er wel animo voor is. Ja, jullie lezen het goed: of er wel animo voor is! Dat hebben we geweten…… Meer dan 80 mailtjes hebben we binnen gekregen, 275 reacties op facebook, 71 vind ik leuks, 26 keer gedeeld en maar liefst 20.406 bereikte personen! Ongeloooooooflijk dus. Ik ben er een hele middag en avond zoet mee geweest en heb mijn telefoon twee keer op moeten laden omdat die bijna leeg was van het kijken en beantwoorden van de reacties op facebook. Als ik even een half uur mijn telefoon weg had gelegd had ik al weer meer dan 10 reacties gemist, hahaha.

Ondertussen hebben we alle informatie omtrent de zeemeermin/man activiteiten op een rijtje gezet en naar de mensen toegestuurd. De website hebben we snel aangepast, dus vanaf nu kan iedereen ook via de website zien wat we gaan doen en wat de kosten voor deze activiteiten zijn. Zie deze link: zeemeermin/man les

Daar kwam nog iets anders bij: we moesten de zeemeerminstaarten en vinnen nog aanschaffen! Gelukkig hadden ze er genoeg op voorraad en komen ze volgende week al binnen. Na de herfstvakantie kunnen we dus echt gaan starten! Na de lessen krijgen de kinderen trouwens een echt zeemeerminnen/mannen diploma.  We hebben er nu al zin in om deze lessen, feestjes en workshops te gaan geven.

En dan was er afgelopen dinsdagavond nog een raadsvergadering. Dit was een beeldvormende vergadering over de locatie van het nieuwe zwembad en de financiën die hiermee gemoeid zijn. Om 19.30 uur zaten we dus weer braaf in de raadszaal om alles mee te mogen maken. Als eerste was er een woordvoerder namens de buurt die inspreekrecht had aangevraagd. Hij had een zeer goed verhaal, waarin hij vooral de zorg uitsprak voor overlast van verkeer, reuk en geluid. Ze wilden zeker wel een nieuw zwembad, maar met de nieuwe voorgenomen locatie (op de plaats van basisschool de Rank) willen ze wel betrokken worden bij de plannen. Persoonlijk vind ik dat ze daar gelijk in hebben, en zouden wij ook niet anders willen. We hebben liever dat alles op de goede manier opgebouwd wordt, dan dat we straks van allerlei kanten klachten gaan krijgen van overlast als het allemaal al gerealiseerd is. Dan is het moeilijk om het weer aan te gaan passen, dat kun je dus beter aan de voorkant in samenspraak met de buurt doen. Uiteraard ligt de regie over dit alles bij de gemeente, maar de wethouder heeft al aangegeven dat ze alle betrokkenen mee gaan nemen in dit proces.

Verder werd al snel duidelijk dat de locatie door de raad als positief werd beoordeeld. Over de financiën waren uiteraard nog veel vragen. Een aantal daarvan zullen op 24 oktober (besluitvormende vergadering) moeten worden verduidelijkt door de wethouder. De stemming was overigens zeer positief in de raadszaal en we gaan vol vertrouwen richting 24 oktober. We verwachten in ieder geval niet dat hier nog heel lang over gediscussieerd gaat worden.

Om het verhaal weer even helemaal helder en compleet te krijgen, heb ik gisteren nog een interview gegeven voor het Eindhovens Dagblad. Uiteraard moest er weer een foto bij. Van mij hoeft dat allemaal niet zo nodig, zeker niet als ik dan ook nog moet poseren voor de foto. Ik heb liever een actie foto waarbij ik niet in de gaten heb dat de foto wordt genomen. Dat ziet er bij mij meestal veel spontaner uit. Mijn kinderen zeiden vanmorgen al: mam, je had best wel mogen lachen op de foto hoor (ze zijn een beetje sarcastisch aangelegd, hebben ze overigens niet van een vreemde…). Link naar het artikel: interview

Het was dus weer een afwisselend weekje. De komende paar dagen zullen we nog wel bezig zijn met het inventariseren en inplannen van de zeemeermin/man lessen en eventuele feestjes en workshops. Ons hoor je daarover niet klagen overigens!