Drie baden voor Jong en Oud.

Sport- en recreatiebad Den Ekkerman beschikt over 3 zwembaden waarin jong en oud zich uitstekend kan vermaken. Verder hebben we nog een sauna, waterglijbaan en een horeca gedeelte.

Sportbad.Den Ekkerman, trimzwemmen
Dit is een professioneel 25 meter bad. De diepte van het bad varieert van 1.20 meter tot 3.50 meter. Het bad beschikt gedeeltelijk over een beweegbare bodem, waardoor we kunnen variëren in diepte tot 2.00 meter diep. Hierdoor is het uitermate geschikt voor verschillende vormen van recreatiezwemmen, spellen organiseren en beweeglessen geven. Aan de diepe zijde van het bad is een springplank, waar men in de recreatie uren gebruik van kan maken.
Daarnaast is het sportbad een belangrijke thuishaven voor de wedstrijdzwemmers, waterpoloërs en onderwaterhockeyers van zwemvereniging Njord.


Recreatiebad.
Het subtropische recreatiebad van Den Ekkerman is een plek waar het hele gezin zich kan vermaken. Met een prachtige waterglijbaan, Den Ekkerman, recreatie2stroomversnellingen, sproeiers en fonteinen, vrolijk gekleurde verlichting, muziek en een veilige speelhoek voor de allerjongsten is er voor ieder wat wils. Voor de liefhebbers bieden we -tegen kleine meerprijs- de mogelijkheid gebruik te maken van onze sauna, en natuurlijk kan er een drankje of hapje genuttigd worden op het gezellige terras naast het speelbadje voor de allerkleinsten. In de oneven weken op vrijdagavond is er discozwemmen voor de jeugd van 18.30 tot 21.00 uur. Het bad heeft overal een diepte van 1.10 meter en de watertemperatuur is 30 graden. In de ochtend- en avonduren worden er in dit bad ook beweeglessen gegeven voor volwassenen, ouderen en baby/peuter/kleuterlessen. Tevens is dit bad ook te huur voor kinderfeestjes op vrijdag- en zaterdagavond. Wat is er nu leuker dan een heel bad alleen voor jou en je feestjes?


Instructiebad.
Ons instructiebad is 15 meter lang en wordt vooral gebruikt voor zwemlessen voor beginners. De watertemperatuur is 30 graden. Een veilige en Den Ekkerman instructiebadvertrouwde omgeving voor kinderen die hun eerste zwemlessen krijgen van onze professionele instructeurs. Als men kiest voor de unieke Ekkerman methode van zwemlessen mag een van de ouders overigens gewoon mee het water in. Een leuke, plezierige (en snellere) manier om uw kind goed te leren zwemmen.

Kinderen zonder zwemdiploma mogen onder begeleiding van een volwassene zwemmen, mits ze zwemvleugels of een zwemvest aan hebben. In het sportbad mogen alleen kinderen zwemmen die minimaal in het bezit zijn van een A-diploma.