12017dec

Richting het nieuwe jaar

Hoewel het volgende week pas zover is dat Sinterklaas jarig is, zijn wij achter de schermen al weer druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe jaar.
Het eerste wat ons te wachten staat is nog een heel gezellige Kerstdisco op vrijdag 22 december. Zo net voor de kerstdagen, vonden we dat we er een feestelijke bedoeling van moesten maken om helemaal in de kerstsferen te gaan komen. Om het extra aantrekkelijk te maken (het is ook de laatste disco avond van het jaar) vinden wij het dan ook leuk om een feestelijke actie te doen. Iedereen mag deze avond voor €3,50 komen disco zwemmen, als ze tenminste ook een mooie kerstbal afleveren bij de receptie. Deze kerstballen gaan we vervolgens aan een lijn in het recreatiebad ophangen. Tijdens de disco hebben we op de kant ook nog 3 leuke spellen: sneeuwbal werpen in een kerstboom, glow in the dark bowlen en kerstbingo met leuke prijsjes (waaronder vrijkaartjes!). Een leuk begin van een heerlijke kerstvakantie!

Niet veel later staat ons volgende evenement al voor de deur in het kader van Veldhoven Beweegt: de New Years Challenge. Dit is op woensdag 3 januari en zal in het teken staan van de goede voornemens. Uiteraard maken we die elk jaar weer opnieuw en aan de top van deze lijst staat bij heel veel mensen: meer bewegen/sporten. Nou, daar kunnen jullie dan bij ons gelijk mee beginnen! Maar liefst 3 workouts staan er voor deze avond op het programma (19.00-22.00 uur): een tabata training, bootcamp workout en nog een grote verrassings workout op het einde van de avond met alle aanwezigen. Je moet wel je zwemdiploma hebben en minimaal 17 jaar zijn om mee te doen. De work outs worden gegeven in het recreatiebad en het sportbad door ervaren, enthousiaste instructeurs. Als je er niet tegen kunt om heel moe te worden en alles uit je te trekken, dan moet je vooral niet komen. We gaan deze avond namelijk heerlijk knallen met zijn allen. Deelname kost €10,00 per persoon. Wij zorgen voor een drankje en een hapje tussendoor. Deze eerste kans om aan je lijst van goede voornemens te beginnen kun je natuurlijk niet aan je neus voorbij laten gaan. Schrijf je nu dus snel in door een mailtje te sturen naar veldhovenbeweegt@denekkerman.nl. Wij sturen je dan meer informatie over de gang van zaken en de betaling. Dus voordat je verder leest eerst je mailbox openen om je aan te melden!

Ben je nu toch verder aan het lezen? Foei.

In het kader van Veldhoven Beweegt zijn we ook al weer een begin aan het maken met de voorbereidingen van de triatlon. Vorig jaar hebben we deze voor het eerst gehouden en dat was al een groot succes. Veel sportievelingen die na het zwemmen lekker hebben gezweet op de spinbike om vervolgens nog 10 rondjes hard te lopen. De deelnemers waren zeer tevreden over de organisatie en wij zeer tevreden over de deelnemers. We hadden toen al besloten om dit een jaarlijks terugkerend evenement te laten worden. De datum? We gaan dit altijd de zaterdag voor moederdag organiseren, dit jaar is dat dus op zaterdag 12 mei. Jawel, in het hemelvaart weekend en het laatste weekend van de meivakantie. Voor ons maakt dat geen verschil, voor de deelnemers die mee willen doen hopelijk ook niet. Dit jaar mag de jeugd ook deelnemen, maar dan wel in een estafette vorm. Ze mogen zich als een groepje van 3 personen inschrijven. Eén gaat dan zwemmen, tikt vervolgens de volgende aan die gaat fietsen en deze geeft het stokje dan weer door aan degene die gaat hardlopen. Wil je meedoen? Houdt dan vooral onze facebook pagina en de facebook pagina “Veldhoven Beweegt” in de gaten. Begin januari gaan we hier al veel over bekendmaken.

En als laatste deze week (het houdt niet op hè?) hebben we gisteren besloten om het traject van Bewust Bewegen nogmaals 12 weken door te zetten. We hebben alle onkosten berekend en kwamen erachter dat we nog genoeg subsidie over hebben om nog eens 12 weken in te vullen. Heb je een kind met overgewicht, of ken je iemand met overgewicht (tussen de 8 en 12 jaar) stuur dan een mail voor meer informatie naar: m.lommers@denekkerman.nl. We gaan met het tweede traject op zaterdag 12 januari van start. Het principe blijft hetzelfde: 2x in de week sporten (zwemactiviteiten en turnactiviteiten), intake en controle bij de fysiotherapeut, diëtist en gedragsdeskundige. Dit alles om de kinderen op een leuke, plezierige manier bewust te maken wat ze wel/niet moeten eten en hoe leuk het is om te sporten. Het eerste traject levert al veel vruchten af. De kinderen zijn, buiten het feit om dat ze zijn afgevallen, vooral ook veel vrolijker, alerter, ze hebben een betere concentratie, ze slapen beter en voelen zich daardoor ook een stuk fitter. Ze hebben nog een paar weken te gaan en we gaan op de laatste sportieve bijeenkomst op 18 december er nog een feestelijke afsluiting van maken.

Als ik mijn blog dan zo weer lees en ik kijk ook nog een beetje terug naar vorige week, dan denk ik dat we aardig bezig zijn om het zwembad binnen Veldhoven goed op de kaart te zetten. Wij doen ons best in ieder geval om zoveel mogelijk doelgroepen te laten genieten van de vele mogelijkheden die een zwembad te bieden heeft. We blijven creatief, actief en altijd in beweging. Het zwembad waar je werkt aan een beter leven….