12019aug

Thema maanden.

Nog een dagje en dan gaat het zwembad weer open! Tijd ook om stil te staan bij het komend schooljaar en te bedenken hoe we onze visie weer het beste uit kunnen dragen. Wat onze visie is? Altijd en Actief in Beweging. Dit kun je natuurlijk op veel verschillende manieren vertalen.

Maanden.

Dit jaar hebben we bedacht om elke maand een ander thema te geven. Voor een aantal maanden was dat heel snel en gemakkelijk te vinden, terwijl het voor andere maanden weer wat moeilijker was.

Waar je dan aan moet denken? De rode draad door de thema maanden heen is werken aan een gezond en bewegingsvol leven. Zo hebben we een maand die in het teken staat van “conditie” een maand die in het teken staat van “survival” enzovoorts. Ik ga uiteraard nu nog niet alles verklappen aan jullie. Het is de bedoeling dat jullie ons op social media blijven volgen voor alle activiteiten die wij organiseren.

Wat doen we dan.

Het is de bedoeling dat er in die maand bij alle geledingen/afdelingen aandacht besteed wordt aan dat thema. Dus zowel bij de beweeglessen als bij de EasySwim lessen, recreatief zwemmen, baby/peuter zwemmen, enz. Dat wordt dus vooral voor ons een uitdaging om voor al deze verschillende doelgroepen een passende activiteit te verzinnen die verband houdt met dat thema. Aangezien wij uitdagingen niet uit de weg gaan, ga ik ervanuit dat ons dit met z’n allen het komend jaar ook weer gaat lukken.

Waarom.

Misschien vraag je je af waarom we dit soort zaken allemaal verzinnen (eerlijk gezegd doen onze medewerkers dat soms ook …) De belangrijkste doelstelling is dat wij niet achterover willen gaan hangen, maar juist bezig willen blijven. Meer klanten binnen halen, maar ook die klanten variatie, gezelligheid en volop beweging aanbieden. Als je dan steeds met hetzelfde aankomt gaat dat vervelen. En als ik ergens een hekel aan heb, dan is het verveling. Vandaar dat we toch steeds weer creatieve manieren verzinnen om het voor iedereen interessant te houden. Niet alleen voor de klanten, maar ook voor het personeel. Juist door dit soort acties worden zij genoodzaakt om na te denken en niet om stil te zitten. Zoals men altijd zo mooi zegt: stilstand is achteruitgang.

Eerste maand augustus.

Het zal jullie wellicht niet ontgaan zijn en ook niet verrassen, maar de eerste maand staat in het teken van de Zwem4daagse! Dit is zo’n maand waarin het thema voor de hand lag. Net zoals elk jaar organiseren we ook dit jaar weer de zwem4daagse. Een bijzondere, want de zwem4daagse bestaat dit jaar 50 jaar! Maar liefst 50 jaar geleden heeft de KNZB dit mooie initiatief ontwikkelt en uitgerold in Nederland. Doelstelling? Wat momenteel nog steeds belangrijk is: plezier beleven aan zwemmen en je zwemvaardigheid op peil houden. Ook deze zomer zijn er weer teveel mensen verdronken (elke persoon is er namelijk één teveel) en ook veel mensen (vooral in zee) in de moeilijkheden gekomen in het water. Juist zo’n zwem4daagse kan eraan mee helpen dat iedereen in ieder geval elk jaar aan het zwemmen blijft.

Om dit nog aantrekkelijker te maken voor de jeugd, hebben we dit jaar een obstakelbaan in het water liggen. Bij ons in het zwembad wordt er les gegeven volgens het EasySwim-principe en ook daarin diploma gezwommen. Deze methode bestaat uit 9 vaardigheidstoetsen die vooral tijdens het vrij zwemmen zeer herkenbaar zijn, maar ook leuk zijn voor de kinderen. Toen ik vorig jaar langs de kant stond bij de zwem4daagse en alle kinderen vervolgens weer saai baantjes zag zwemmen, was bij mij en mijn collega’s het idee ontstaan om een obstakelbaan in het water te leggen. Op deze manier wordt het voor de kinderen nog leuker om mee te doen. In een boot klimmen, over een stuk loopmat heen kruipen, door een wak zwemmen, over een mat heen, enz. Een vaardigheidsbaan waarbij al je zwemtechnieken aangesproken worden. Volgens mij is dit toch de bedoeling van een zwem4daagse: zwemveiligheid ontwikkelen en behouden en vooral veel plezier hebben in het zwemmen. Heb je jezelf nog niet aangemeld? Doe dat dan voor 12 augustus via www.ekkerman.zwem4daagse.nl of bij de receptie van het zwembad. Vanaf 12 augustus kun je je alleen nog maar aanmelden bij de receptie en betaal je ook net iets meer om mee te doen. Zorg er dus voor dat je volgende week jezelf aanmeld! En nog een verrassing: omdat het de 50e keer is, mag iedereen die in 1969 geboren is voor niets mee komen doen!  Dit kun je alleen bij de receptie van het zwembad regelen met een geldig legitimatiebewijs. Leuker kunnen we het toch niet meer maken….?!

Ik hoop dat de thema weken aan gaan slaan het komend jaar en dat we weer veel mensen met plezier zien bewegen en zwemmen. Wij hebben zin in het nieuwe schooljaar, jullie hopelijk ook.

P.s.: hebben jullie al gezien dat Oki en Doki ook weer volop aan de gang zijn en dat ze voortaan een eigen Youtube kanaal hebben? Bekijk hieronder het laatste filmpje en ga naar hun kanaal om alle filmpjes in de aanloop van de zwem4daagse van hen te bekijken. Veel kijkplezier. 😄

Oki en Doki op het strand