42018mei

Vakantie! Of juist niet…

Terwijl veel mensen op dit moment heerlijk aan het genieten zijn van een vakantie, is het voor mij deze weken even lekker bikkelen! Je hebt wel eens van de dagen dat alles samen bij elkaar valt. Ik heb dat momenteel in deze komende twee weken.

Allereerst zijn we uiteraard druk bezig met de triathlon die over een goede week van start gaat. Veel is er gelukkig al geregeld, maar er moet ook nog veel werk verzet worden. En dan beginnen ook de zorgen weer ineens te groeien. We zijn namelijk al weken lang bezig om genoeg vrijwilligers bij elkaar te krijgen. We zijn nu net, maar dan ook echt net rond. Er mag niemand ziek worden, want dan hebben we al een te kort. Je begrijpt dat dit geen fijne gedachte is, dus vandaar dat ik mijn blog nu even gebruik om een oproep te doen:
Wie oh wie wil volgende week zaterdag ons gezellig komen helpen om de triathlon in goede banen te leiden? Als je daar de tijd voor hebt en je wilt je eens van de goede kant laten zien en deze arme mensen van de organisatie van de triathlon uit de brand helpen, stuur dan snel een mailtje naar veldhovenbeweegt@denekkerman.nl We kunnen je hulp namelijk super goed gebruiken! Uiteraard mag je als bedankje sowieso een keertje gratis komen zwemmen (dat is toch weer mooi meegenomen). Twijfel dus niet langer, lees vooral niet verder nu, maar ga eerst even een mailtje sturen! Even voor de duidelijkheid: we hebben mensen nodig van 12.30-17.00 uur (opdelen van de uren met je vriend/vriendin mag ook). Werkzaamheden: parcours bewaking bij het hardloop gedeelte, tellen van de ronden van de hardlopers, begeleiding spin-biken in de sporthal, route aangeven waar ze na het fietsen naar toe moeten. Uiteraard zorgen wij tussendoor voor een hapje en drankje, ook dat zelfs nog!

Zo, dat ben ik kwijt. Buiten dit lopen er nog een aantal zaken waar we hard voor aan het werk zijn. Op woensdag 16 mei hebben we namelijk een gebruikersbijeenkomst over het nieuw te bouwen zwembad (zie vorige blog). Dit gaat een mooie bijeenkomst worden en we hopen uiteraard dat het ook echt druk gaat worden.
Wij (het zwembad) moeten dan ook een hele hoek in richten en dat willen we uiteraard zo goed, informatief en duidelijk mogelijk doen. Ik ben dus al een hele week bezig met het maken van moodboards om vooral visueel duidelijk te maken waarom er nu een nieuw zwembad moet komen in Veldhoven. Vooral het contrast dus duidelijk in beeld brengen tussen wat we nu hebben, hoe oud en versleten dat het is en wat er over een paar jaar komt te staan met veel meer uitstraling, frisse kleuren, veel licht, duurzaam enz.

Daarnaast vertonen we een filmpje met daarin de activiteiten die momenteel op het zwembad worden gehouden. Wekelijks dan wel te verstaan, niet de losse activiteiten die we daarnaast allemaal nog organiseren. Ook dat moet in elkaar gezet worden.
Verder ben ik bezig met het maken van een enquête waarbij iedereen kan aangeven of het huidige activiteiten aanbod nog voldoet aan de wensen van de gebruikers en wat zij eventueel in de toekomst (in het nieuwe bad dus) erbij zouden willen hebben. Voor ons ook super interessant uiteraard om te weten waar bij iedereen de wensen liggen. Alleen hiervoor moet je dus al komen! Verder willen we de mensen nog iets actiefs laten doen en hebben we een prijsvraag waar je een leuke prijs mee kan winnen: een 12 badenkaart!

Om het lijstje van werkzaamheden compleet te maken moet ik in deze week heel het project “Bewust Bewegen” verantwoorden naar de gemeente. Hier hebben we namelijk subsidie voor gekregen, maar dan dienen zij wel een verslag van het geheel te krijgen, inclusief een verantwoording voor de onkosten, en wat de conclusies aan het einde van dit project zijn. Hier ligt dus nog wat schrijfwerk op mijn te wachten, wat wel goed onderbouwd dient te worden. Een project overigens wat prima heeft gedraaid en mooie resultaten voor de kinderen heeft opgeleverd.

En wie schrijft die blijft! We willen heel graag weer een traject met de scholen op gaan zetten om alle kinderen zwemveilig te houden en/of te krijgen. Hiervoor zal ik eerst een goed schoolzwemprotocol op papier moeten hebben waar alle verantwoordelijkheden van de verschillende partijen op staan. Zeker na het verdrinkingsgeval in Rhenen (wat overigens weer een staartje gaat krijgen) is het onderwijs, maar ook de zwemwereld hier zeer secuur in. Niemand wil hierin risico lopen, dus ervoor zorgen dat alles goed beschreven staat en dat er daar dan ook naar gehandeld wordt! Ik roep altijd dat je angst niet met angst moet bestrijden, dus wij zijn er nog steeds een hele grote voorstander van om de schoolkinderen toch weer terug bij ons in het zwemwater te krijgen. Vooral vóór de zwemveiligheid van de kinderen!

Nu snel weer aan de slag, geen tijd meer verliezen en gaan met die banaan. Mijn vakantie volgt later. Ik wens iedereen die dit op zijn/haar vakantie adres leest nog een hele fijne vakantie toe, geniet er lekker van of kom gewoon de komende week nog gezellig bij ons zwemmen.

Oh ja: nu aanmelden voor vrijwilliger voor de triathlon: veldhovenbeweegt@denekkerman.nl