32017nov

Van Halloween naar Wijk van de Maand.

Dat we niet echt stil zitten bij het zwembad is voor iedereen wel bekend intussen. Zo was het ook deze week niet anders. Allereerst hadden we afgelopen vrijdag onze jaarlijkse Halloween Party tijdens de disco.

Ik vind dit altijd één van de leukste disco avonden, omdat we ons met z’n allen dan helemaal in kunnen leven en om kunnen toveren naar duistere, enge figuren (alsof we dat in het dagelijkse leven al niet zijn, haha). Heel het zwembad wordt dan weer verbouwd, iets waar we met de voorbereidingen al weken geleden mee gestart zijn. Het uiteindelijke resultaat gaat in de week van tevoren steeds meer sfeer en gestalte krijgen. We hebben ook weer wat extra materialen aangeschaft en zo wordt het elk jaar steeds uitgebreider. Het leuke is dat ook iedereen hiermee bezig is. Kleding regelen voor die avond, spellen bedenken en maken, het zwembad versieren en elkaar lekker aan het schrikken maken! Uiteindelijk is op vrijdagmiddag de finishing touch toch altijd weer haastwerk. Een doodskist en onthoofde spoken al een week aan het bad zetten is uiteraard niet echt klantvriendelijk. Maar uiteindelijk liggen er toch een aantal zweminstructeurs op hun plaats in hun graf en ziet alles er in het donker angstaanjagend uit.

Wat ook opvalt is dat deze activiteit vooral bij de jeugd altijd enorm aanspreekt. Op deze avond waren dan ook weer 143 kinderen naar het zwembad gekomen om lekker te griezelen en de eigen angsten onder ogen te zien. Iedereen heeft zich prima vermaakt in en rond het zwembad, lekker geschrokken, een heerlijk toverdrankje op om vervolgens als kikker naar buiten te gaan (grapje uiteraard). Het was weer een zeer gezellige avond, die we ook volgend jaar zeker weer gaan organiseren!

Op dinsdag was het dan echt 31 oktober en dat kan ik dus echt niet voorbij laten gaan zonder er iets mee te doen. Aangezien ik zelf op dinsdag les geef aan een aantal zeer sportieve zwemmers, had ik mezelf van tevoren vermomd tot een angstaanjagende bruid! Inclusief bruidsjurk, eng masker en duivel pruik. Voordat iedereen binnen kwam, stond ik achter een muurtje om vervolgens plotseling hier achter vandaan te springen om ze de stuipen op het lijf te jagen (wat bij sommigen goed lukte!). De sfeer van de les was weer neergezet zullen we maar zeggen …

En dan gaan we nu echt beginnen aan de Wijk van de Maand. Elke maand gaan we een wijk in Veldhoven in het zonnetje zetten en mogen de wijkbewoners op twee zaterdagen en één vrijdagavond voor maar €3,50 komen zwemmen. Daarbij hebben we ook per wijk nog een week ingepland waar volwassenen gratis mee kunnen doen aan een beweegles in de ochtend, middag of avond uren. Hoe zijn we hier nu bij gekomen?

We vinden het op de eerste plaats heel belangrijk dat iedereen, vooral kinderen, zijn/haar zwemveiligheid blijft onderhouden. Dat gaat meestal het beste als je regelmatig blijft zwemmen. We weten ook dat niet iedereen altijd het geld heeft om vaak naar het zwembad te komen, en aangezien we ook nog steeds subsidie krijgen, vinden wij het ook onze plicht om het voor de inwoners van Veldhoven aantrekkelijk te maken om te komen zwemmen.

Op de tweede plaats vinden wij het heel belangrijk dat zoveel mogelijk mensen blijven bewegen en sporten, en dan nog het liefst in het zwembad uiteraard! Om dit te promoten is er dus de week gratis beweeglessen voor de wijkbewoners. In het water in beweging blijven of sporten heeft nu eenmaal veel voordelen:

  • Het is een goede cardio training, goed voor je hart dus.
  • Je ontwikkelt meer kracht en uithoudingsvermogen.
  • Door de bijna gewichtloosheid vermindert het de belasting op je gewrichten met 90% in vergelijking met een landtraining.
  • Je verbetert je energieniveau aanzienlijk.
  • Je hele lichaam wordt getraind.
  • En uiteraard worden de lessen bij ons gegeven door professioneel opgeleide instructeurs, is er veel afwisseling in de lessen en materialen en is er ook ruimte voor het onderhouden van sociale contacten.

Als je dit rijtje leest, pak je toch gelijk je badpak/zwembroek en ga je zwemmen, niet?! Het leuke is ook dat je deze sport tot op een zeer hoge leeftijd kunt blijven doen. Waar je bij andere sporten vaak op hoge leeftijd af moet haken, is water juist het ideale middel om in beweging te blijven.

We hopen dan ook dat veel mensen door middel van de coupon op de flyers die in de wijken via verschillende kanalen verspreid zullen worden, gebruik gaan maken van deze aanbiedingen. In de maand november is het de beurt aan: Cobbeek/Centrum. Houd onze website, facebookpagina, twitter en Instagram in de gaten om te zien wanneer uw wijk aan de beurt is. Hopelijk allemaal tot ziens bij ons zwembad.