182019apr

Van Peter Pan naar Grease.

Deze week was het weer zover: we hadden een thema week op het programma staan. Voor degenen die niet weten wat dit inhoudt een kleine uitleg. Zo’n 6x per jaar plannen wij voor onze beweeglessen en baby/peuter lessen een speciale week in. Dit jaar hebben is het thema: Musical. De muziek en de lessen worden in deze week aangepast aan het thema. Op deze manier houden we veel afwisseling in de lessen en betekent het voor de instructeurs dat ze “out of the box” moeten denken.

Peter Pan.

Ik was deze week in de gelukkige omstandigheid om op zondagochtend een paar baby/peuterlessen te verzorgen. Vanwege verlof en een paar zieken stond ik op zondagochtend om 08.15 uur met kleine oogjes de kwaliteit van het water al te meten (dit doen we namelijk altijd voordat we open gaan) en de materialen klaar te leggen voor de les. De les stond in het teken van de musical Peter Pan, wie kent hem niet?

Om 09.00 uur gingen we op reis. Nadat we een liedje hadden gezongen om allemaal wakker te worden, zijn we al vliegend door het water en in de lucht van Londen naar het Pirateneiland gegaan. Daar aangekomen zijn we op zoek gegaan naar de schat. Aangezien we er meer dan één hadden gevonden, hebben we deze al glijdend van de glijbaan en zwemmend door het water naar de schatkist gebracht. Maar helaas kwam kapitein Haak erachter dat wij “zijn” schat ontdekt hadden. Als straf werden we door hem over de loopplank in het water geduwd, zoals bij echte piraten die de kapitein verraden traditie is. Eenmaal in het water besloten we om weer terug te zwemmen naar Londen. Aangezien Londen niet aan de kust ligt, hebben we vanaf Dover de bus genomen. Nadat we het liedje “de wielen van de bus” hadden gezongen, waren we eindelijk weer terug in Londen waar we moe maar voldaan na dit avontuur weer in ons bed zijn gekropen.

Grease.

Op dinsdag heb ik altijd mijn eigen beweeggroep. Het thema voor deze groepen was deze week Grease! Leren broeken, petty coats, jaren 50, rock and roll, Sandy en Danny, Olivia en John: Grease Lightning. Zoals we op facebook deze week al schreven: wie is er niet mee opgegroeid en heeft nu het nummer met alle handbewegingen niet in zijn hoofd. 😅

Zo ook tijdens de les uiteraard. Normaal kies ik voor een muzikale mix en verzin daar alle bewegingen op, maar dit keer had ik het anders aangepakt. De muziek leende zich prima om een afwisseling te maken in dans, sprongvormen, handbewegingen en krachtoefeningen. Per nummer ben ik van de week vooral naar de muziek gaan luisteren en heb ik opgeschreven welke bewegingen bij mij het eerste door het hoofd schoten. Eerlijk is eerlijk, ik heb Grease heel vaak, maar dan ook echt heel vaak gezien, dus bij deze muziek schieten al gelijk veel danspasjes van de film door mijn hoofd. De nummers met wat langzamere beat waren ideaal voor de krachtoefeningen voor de armen en schouders. Het einde moest natuurlijk spetteren, dus de laatste twee nummers waren “You’re the one that I want” en als klapper “We go together”, het laatste nummer van de film/musical. Het einde hiervan had ik ingevuld als improvisatie waarop iedereen op zijn eigen bewegingen door het water mocht dansen, wat een feest! Hierbij nam ik een deelnemer van de groep bij de arm en zijn we gezamenlijk door de groep heen gewandeld alsof we net als Sandy en Danny in de auto zaten die omhoog de lucht in ging, vrolijk zwaaiend naar de andere deelnemers! Ik hoop dat ik een beetje de uitgelaten sfeer van de les op deze manier heb kunnen beschrijven en het gevoel van deze ochtend over heb kunnen brengen. Mijn collega’s vonden mij namelijk al heel de ochtend een stuiterbal waarvan de UIT-knop weer eens zoek was geraakt. 😅

Moraal van dit verhaal.

De thema weken hebben zeker het beoogde effect. Iedereen is hier 6x per jaar intensief mee bezig. Nieuwe oefeningen bedenken, fantasie gebruiken, creatief denken, andere muziek beluisteren, een andere invulling eraan geven en als laatste: ervoor zorgen dat er weer een spetterende en wervelende les wordt gegeven waardoor de klanten met een grote glimlach en goed gevoel naar huis gaan. Weer wat extra vaardigheden voor de baby/peuters bijgeleerd en voor de beweeglessers weer heerlijk sportief en intensief bewogen. En de instructeurs? Die genieten met volle tuigen van deze weken, werken veel samen om wat te verzinnen en kleding te regelen (Sandra bij deze nog super bedankt voor de mooie outfit) en kijken ook met een tevreden gevoel op zo’n week terug. Dat hebben we toch mooi weer voor elkaar met z’n allen.