72018dec

Verras de klant, voordat deze jou verrast.

Degenen die mij al wat langer kennen, weten dat ik van de spreuken ben. Ik haal daar inspiratie vandaan die we dan weer ombuigen naar praktijksituaties. De spreuk van deze titel ben ik jaren geleden al eens tegengekomen, maar die blijft bij ons in het bedrijf een belangrijke plaats innemen.

Klantvriendelijkheid.

Wat deze spreuk eigenlijk zegt is dat je ten alle tijden klantvriendelijk moet blijven en ervoor moet zorgen dat de vaste klanten ook regelmatig verrast worden. We proberen dit altijd op allerlei manieren te doen, ook door de extra activiteiten die we regelmatig organiseren. Deze zijn niet alleen voor de vaste klanten, maar ook voor de klanten die niet zo vaak komen. Op deze manier hopen we dat zij ook vaker naar ons zwembad komen en “vaste” klant gaan worden.

Sinterklaas in de ochtend.

Rond Sinterklaas is het bij ons altijd een gezellige boel. Omdat dit feest toch een feest is van geven en trakteren, hadden we op 5 december ook een ludieke actie bedacht. Iedereen die op deze ochtend vanaf 07.15 uur kwam zwemmen werd getrakteerd op een heerlijk bakkie koffie, speculaaskoek en pepernoten. Na het zwemmen uiteraard, eerst moest er wel gewerkt worden. Iedereen werd bij binnenkomst gelijk al begroet door Sinterklaas en een Piet. De klanten waren inderdaad “blij verrast” door deze actie en konden het zeker waarderen.

Pieten, overal Pieten!

Het begon zaterdag al met de Pietendisco. Twee gezellige veeg Pieten zorgden voor vertier en vermaak in het recreatiebad. Het ene moment stonden ze met een hoepel te toveren, het andere moment deden ze alle dansjes van Fortnite (het waren ook “bij de tijd” Pieten) met de kinderen en het volgende moment stond iedereen taai taai te happen aan een lijntje. Dit allemaal op deze dag voor een leuk pepernoot-prijsje van €4,00 (verras de klant).

Op hetzelfde moment was aan het sportbad het EasySwim Diploma feest aan de gang. Met een paar “nep” Pieten (volgens de kinderen 😃) was ook daar de sfeer al snel goed. Het ene Coole Pietenliedje na het andere kwam over de radio. Al dansend en feestend begeleidden de Pieten alle kinderen naar het diploma toe. De “echte” veeg Pieten deelden dan ook een uurtje later deze diploma’s met een flinke zak pepernoten uit aan de gelukkige kinderen. Veel ouders en grootouders meldden hierna blij “verrast” te zijn door de leuke en gezellige sfeer.

Iets minder verrast, maar daardoor niet minder dankbaar, waren de klanten van mijn beweegles afgelopen week. Ze kennen mij al iets langer dan vandaag, dus waren ze niet echt verrast dat ik als een Piet over de zwemzaal liep en vervolgens in die kleding ook heelde les met ze mee heb gedaan. De les stond uiteraard in het thema van Sint en Piet. We hebben gehuppeld als het paard, de maan aangetikt, gelopen over de daken, spierballen getraind om de cadeautjes te dragen, cadeautjes in de schoorsteen geworpen, enz. Aan het einde van de les waren ze alsnog “verrast” dat een Pietenles zo ontzettend vermoeiend kon zijn. En een goed voorbeeld, wordt uiteraard opgevolgd. Die dag en de volgende dag werden er nog meer beweeglessen gegeven in het thema van Sint en Piet.

Oki en Doki.

Als laatste klap op de vuurpijl werden ook Oki en Doki deze week nog verrast en wel op 6 december. De dag ervoor hadden ze hun zwemvliezen (schoen) gezet voor Sint en Piet met een mooie rijm erbij, waarbij ze om nieuwe kleding vroegen. De huidige kleding was namelijk aardig aan het verslijten. Nadat ze de nacht op het zwembad hadden doorgebracht, vonden ze de volgende ochtend tot hun verrassing een aantal cadeau’s in hun zwemvliezen. Een super mooi gekleurd nieuw pak kwam al snel tevoorschijn. Zeer enthousiast hebben ze het snel aangetrokken en ze zien er werkelijk schitterend uit! De filmpjes hiervan kunt u op onze facebook pagina nog een keer bekijken. Sinterklaas bedankt hiervoor, u heeft ook ons “verrast”!