132018dec

Volop in de race naar het einde van het jaar.

Het loopt weer tegen het einde van het jaar, dat betekent weer volop drukte op allerlei gebieden. Wij hebben dit overigens 2x per jaar. Aan het einde van het schooljaar en aan het einde van het kalenderjaar. Ook dan moeten er zaken afgesloten worden.

Eindafrekening en begroting.

Maandelijks houden wij uiteraard goed in de gaten wat er in het bedrijf allemaal binnenkomt en wat er ook weer uit gaat. Op deze manier kun je elke maand bekijken hoe het gaat en waar je op moet gaan sturen. Van te voren maak je een begroting en die begroting wil je uiteindelijk toch wel halen en het liefst nog overtreffen. Pas aan het einde van het jaar kun je precies zien of je het inderdaad goed gedaan hebt. Het wordt dus nog even spannend richting het einde van het jaar hoe we er voor staan.

Je maakt dan ook weer een begroting voor het jaar erop, om ervoor te zorgen dat je dat jaar ook weer net zoveel (of iets meer) verdient dan wat er uitgegeven wordt. Aangezien er over de nieuwe BTW-regeling nog geen definitief besluit is genomen, is het dit jaar wat lastiger om die begroting op te stellen. Normaal gesproken is deze al lang klaar rond dit tijdstip, maar nu zijn we er toch nog mee bezig en hebben we twee scenario’s klaar liggen. We zullen toch ook een definitief besluit moeten gaan krijgen van de regering.

Afsluitende lessen.

Volgende week is de laatste officiële lesweek van het jaar. Ook hier besteden we elk jaar aandacht aan. De beweeglessen zijn uiteraard allemaal op de Kerst gericht. We zijn nu dus al druk bezig met het verzinnen van oefeningen in deze stijl en het achter elkaar zetten van kerstmuziek met een beat. De kerstkoekjes voor de bij de koffie volgende week zijn ook al besteld. We sluiten deze lessen aan het einde van het jaar namelijk traditioneel af met koffie, koekje en kerstwens.
Ook bij de particuliere zwemlessen en baby/peuter lessen staan er volgende week nog leuke activiteiten in de planning om het jaar in stijl af te sluiten. Bij de baby/peuterlessen hebben we volgende week overigens de primeur van een geheel nieuwe waterbaan die we uit mogen proberen!

Activiteiten.

Wij denken dan ook gelijk weer vooruit naar het nieuwe jaar en de goede voornemens van iedereen. Om deze nog wat meer kracht bij te zetten, beginnen we op 2 januari om 19.00 uur met een super sportieve Winter Workout. Stephanie en Jaap hebben er helemaal zin in en zijn druk bezig met de lesvoorbereidingen. Een tabata- en power workout maken je in ieder geval op deze avond moe en zorgen voor een dosis spierversterking!

Deze activiteit is tevens het startsignaal van de Afvalrace: Veldhoven valt 1000 kilo af. Voordat ook dit van start gaat hebben we komende maandag en donderdag om 19.30 uur nog informatie bijeenkomsten bij het zwembad. Uiteraard dient hier ook het één en ander aan voorbereid te worden, dus ook daar zijn we druk mee bezig.

In de vakantie zelf hebben we weer super leuke activiteiten voor de kinderen. Degenen met zwemdiploma kunnen zich elke dag in het sportbad weer uitleven op de loopmat en/of Wipe Out. Het ligt aan de drukte wat we in het water leggen, maar vanaf 13.30 uur zal er altijd iets in het water liggen! “En voor de kleintjes dan?” hoor ik jullie nu zeggen. Nou, daar hebben we ook een supergave waterbaan voor! Deze zal afwisselend in het instructiebad en recreatiebad liggen vanaf 11.00 uur. Deze waterbaan mogen we uittesten en wij zijn nu al super enthousiast. Wij weten zeker dat de kinderen zonder zwemdiploma dit ontzettend gaaf gaan vinden.

Crowdfunding.

Omdat we het toch nog niet druk genoeg hadden, hebben we besloten om vanaf zaterdag 22 december een crowdfunding actie op te starten. Een aantal jaren geleden hebben we dit ook al eens gedaan voor de loopmat en de Wipe Out. Elke vakantie hebben heel veel kinderen hier plezier van.

Dit keer is het voor de waterbaan die in de kerstvakantie in het water ligt. Wij zouden deze heel graag willen aanschaffen voor alle kinderen zonder zwemdiploma. Deze kinderen worden namelijk vaak overgeslagen bij de activiteiten in een zwembad. Zeker met het oog op het nieuwe zwembad is dit een hele waardevolle aanvulling. In het nieuwe bad hebben we namelijk geen waterglijbaan, stroomversnelling, sproeiers, draaikolken, enz. meer. Dan is het super belangrijk om kleine kinderen op een andere manier uit te dagen in het water en watergewend te maken. Wij zijn ervan overtuigd dat deze waterbaan dat zeker gaat doen! Het voordeel is dat het een soort puzzel is. Dus hoe meer geld we ophalen, hoe meer puzzelstukken we kunnen kopen!

Vanaf deze dag kun je voor ons geld doneren in een speciale crowdfunding pot, je kunt er mooie kettingen/armbandjes voor kopen en we gaan in de komende maanden zeker nog meer activiteiten organiseren om dit alles voor elkaar te krijgen. Hopelijk gaan er veel mensen aan de verschillende activiteiten deelnemen, zodat we ook daadwerkelijk een mooie baan bij elkaar krijgen en we elke vakantie er een attractie bij hebben!

Het motto van onze actie is: In a world where you can be anything: Be Kind. Wij hopen dat veel mensen dit ter harte nemen en aardig voor de kinderen zijn …. 😉