52018jan

Wat een gave start van 2018!

Als deze week een voorteken is van wat ons in 2018 te wachten staat, dan gaat het een fantastisch jaar worden! Wat een week hebben wij achter de rug zeg (en hij is nog niet helemaal om). Nu hoor ik jullie al denken: waar gaat dit over?

Het liep bij ons deze week net zo storm als buiten. Met windkracht 12 kwamen de klanten de afgelopen week bij ons binnen. Heel de dag door was het een komen en gaan van kinderen, ouders, grootouders, volwassenen, banen zwemmers, recreatieve zwemmers en zelfs op woensdagavond ook nog de echte sportievelingen! Elke dag in deze week zijn we ruim boven de 400 bezoekers uitgekomen, met als uitschieter woensdag 3 januari: 504 bezoekers op één dag! Het was dus hard aanpoten deze week. Aangezien ik zo ongeveer elke dag heel de dag aan het bad heb gestaan, kan ik daarover mee praten. Maar ons hoor je niet klagen, dit is echt een droomstart van het nieuwe jaar. Wat ons nog meer goed doet zijn de positieve reacties van de bezoekers: wat is het hier gezellig, wat letten jullie goed op, wat zijn jullie altijd vrolijk en aardig tegen iedereen, wat zijn jullie actief in het organiseren, wij komen speciaal uit Best naar jullie omdat wij jullie het leukste zwembad van de regio vinden…. Dat voelt pas echt goed als je dat hoort!

We hadden deze week ook gelijk onze eerste echte uitdaging op de agenda staan: de New Years Challenge op woensdagavond. Het bedenken van zo’n activiteit is één ding, het uitvoeren en zorgen dat er mensen op af komen is een tweede. Maar liefst 30 fanatiekelingen lieten zich leiden door onze promotie (in de vorm van flyers, facebook, instagram en zelfs nog een enthousiast filmpje van één van de lesgevers). Een mooi aantal, waar we van te voren zeker voor getekend hadden. Na alle topdrukte overdag waren we dan ook maar net op tijd klaar met schoonmaken en poetsen toen de eerste deelnemer al voor de deur stond. Ik denk dat ik een kwartiertje de tijd heb gehad om even een boterham naar binnen te proppen en weer door!

Na een gezamenlijke uitleg werd de groep in tweeën gesplitst om ieder naar zijn/haar work out te gaan. In het diepe bad was Susanne met iedereen een zeer intensieve bootcamp training aan het doen, terwijl in het recreatiebad Stephanie haar longen uit haar lijf schreeuwde tijdens de Tabata training. Zeer fanatiek zweepten beiden de deelnemers op om nog meer uit zichzelf te halen, wat goed lukte overigens. Met verbeten gezichten ging iedereen er vol voor. Heerlijk om te zien hoe zowel de instructeurs als de deelnemers het beste uit zichzelf naar boven haalde 45 minuten lang. Na een kleine pauze van ongeveer 15 minuten met wat versnaperingen en energie drank werd er gewisseld van bad. Dezelfde work outs, maar nu voor de andere groep. Al aardig moe van deze twee sessies hadden wij nog een verrassing work out op het programma staan. Wat niemand van te voren wist, was dat ze op deze avond ook nog eens een zwemdiploma zouden behalen! We hadden van het EasySwim Diploma (waar we met onze zwemlessen al een tijd mee aan het omschakelen zijn) een soort bootcamp-, survival- en conditietraining gemaakt. Dat is dan ook gelijk weer het leuke van dat diploma, je kunt er dus veel kanten mee op. De kinderen hoeven alles uiteraard maar één keer te doen, maar wij hadden speciaal voor deze avond er een tijd aan gekoppeld. Elke onderdeel moest 4 minuten lang op flink tempo volgehouden worden, en dat bij elk van de 9  onderdelen. Ze kregen ook maar een krappe minuut om van onderdeel naar onderdeel te gaan, wat ook weer een extra dimensie gaf. Met drie groepen waren we tegelijkertijd in het sportbad met de verschillende onderdelen bezig. En weet je wat nu het leuke is en waar wij dan vooral van genieten? Je zag gewoon dat iedereen enorm veel plezier had tijdens deze laatste loodjes! Dat geeft ons nog meer vertrouwen dat we de goede weg in zijn geslagen met dit diploma. Als je er 30 volwassenen al 45 minuten lang blij mee kunt maken, dan komt dat met de kinderen helemaal goed. Uiteraard hebben we ook wel bewust voor deze vorm gekozen om meer aandacht voor het diploma te krijgen en dus ook weer een beetje reclame voor onze zwemplezierlessen.

Het grote voordeel was daar ook nog bij dat ik de dag ervoor door het Eindhovens Dagblad was gebeld met de vraag of zij mee mochten doen met de New Years Challenge en er een reportage over mochten maken. We hebben nu dus ook een reporter van het ED die het nieuwe diploma in zijn bezit heeft en vandaagwaarschijnlijk heel veel spierpijn heeft van de andere twee intensieve work outs! Vandaag staat zijn stuk in het ED. Een mooi stukje over een mooi en zeer geslaagd evenement. Wij gingen met zijn allen in ieder geval met gepaste trots en een goed gevoel naar huis.

Laat 2018 maar beginnen: wij zijn er klaar voor!