162019mei

Wat een mooie dag.

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk weer zover, de derde editie van de triathlon Veldhoven Beweegt in en rond Zwembad Den Ekkerman. Al 3 jaar op rij organiseren wij dit evenement in samenwerking met sportschool Artisport.

De opbouw.

Om 08.30 uur was ik al bij het zwembad aanwezig. Die nacht had ik goed kunnen slapen, maar als je dan eenmaal wakker bent, is het ook beter om maar gelijk naar het zwembad toe te gaan. Ik heb anders toch geen rust. Een half uurtje later was ook collega Angela aanwezig en konden we echt aan de gang met het opbouwen, er moest namelijk nog heel wat gebeuren. Terwijl ik buiten alvast hangtafels klaar aan het zetten was en Angela binnen de bewegwijzering aan het ophangen was, kwam ook het team van sterke mannen vanuit Artisport aangereden. Het hardloop parcours buiten moest namelijk afgezet worden met drankhekken en afzetlint. Sterke spierballen dus nodig en dat kun je wel aan instructeurs van een sportschool overlaten.

Een half uurtje later arriveerde ook de spinbikes. Altijd weer een hele opluchting als ik de vrachtwagen de bocht om zie komen. Deze moesten allemaal nog de sporthal in gereden worden. Hierna nog het dak op om het finishdoek op te hangen, terwijl de anderen de sponsordoeken aan de dranghekken vast aan het maken waren. We waren al een heel eind op schot.

Nadat de bar en de drank (zonder alcohol uiteraard, het is een sportevenement) waren gebracht werd het ook hoog tijd om onze tent op te gaan zetten. Hier zouden later ook de DJ’s nog onder komen. Op datzelfde moment kwam ook het busje met het springkussen aan. Het veld zag er gelijk al weer veel gezelliger uit. Dat merkten we ook goed, want nieuwsgierige voorbijgangers kwamen vragen wat we van plan waren. Nog een aantal andere zaken op een rijtje zetten, na de laatste zwemles het zwembad snel in orde maken en de triathlon kon van start!

Deelnemers.

Om 13.00 uur viel het startschot voor de eerste groep: mini-triathlon individueel of in een estafette voor de kinderen en de 1/8ste triathlon estafette voor volwassenen. Het bezorgt me toch altijd weer even een kippenvel momentje als we met de eerste serie van start gaan. Bloedje fanatiek kwamen de eerste zwemmers binnen no-time het water uit om door te rennen richting de spinbikes in de sporthal. Daarna moest er nog hard gelopen worden. En dan merk je echt het verschil tussen een zwemmer en een hardloper en iemand die wel of niet getraind heeft. Dit geldt overigens niet alleen voor de mini-triathlon.

Het weer was ons ook dit jaar overigens weer ontzettend goed gezind. Nadat het vorig jaar eigenlijk iets te mooi was (25 graden met volop zon), was het weer dit jaar perfect (15 graden, geregeld zon, maar ook af en toe bewolking). Van te voren zijn dit toch zaken die we niet in de hand hebben en we rustig af moeten wachten. Ik had heel de week al verschillende scenario’s in mijn hoofd af zitten draaien wat we zouden gaan doen als het echt veel zou gaan regenen. Gelukkig hebben we deze scenario’s niet voor de dag hoeven halen.

We hadden het over de deelnemers. Na de eerste serie, hebben we nog 3 series met volwassenen gehad. Wat een genot is het toch elk jaar weer om te zien hoe fanatiek alle deelnemers zijn! Maar ook hoe zij ervan genieten, hoe ze aangemoedigd worden, hoe moe dat ze worden, maar ook hoe ze uiteindelijk voldaan allemaal de finishlijn halen. Ik kan daar echt van genieten. Ook het feit dat ze elkaar aanmoedigen, nog even met een achterblijver meelopen om dat laatste stukje toch nog voor elkaar te krijgen. De onderlinge sfeer is al die jaren al bijzonder mooi. Zo horen sporters met elkaar om te gaan en zo blijft het ook voor iedereen enorm leuk om te blijven sporten en aan dit soort evenementen mee te doen. Dus mochten er deelnemers zijn die dit lezen: super bedankt voor jullie inzet en deelname. Wij hebben hier echt heel de middag van genoten, wat ons weer energie geeft om het volgend jaar weer te organiseren. Vergeet namelijk niet dat dit niet zo één, twee, drie geregeld is allemaal. Er komt heel wat kijken bij zo’n organisatie.

Opruimen.

Rond de klok van 17.30 uur heb ik de laatste deelnemers nog even in het zonnetje gezet en de winnaars van deze serie een mooie beker mogen overhandigen. Ondertussen waren al veel collega’s bezig met het opruimen van het buitenterrein. Het zwembad zelf wordt na het zwemgedeelte al gelijk afgebouwd en schoongemaakt. De volgende halte is de sporthal, waar ook de spinbikes en muziek op worden geruimd en aan de kant worden gezet. Als laatste blijft uiteraard het buitenterrein over. We hebben dit jaar zelfs hulp gehad van een voorbijganger op de fiets! Langs deze weg willen we dan ook onze vrijwilligers nogmaals super bedanken voor hun bijdrage. Zonder jullie was het niet gelukt allemaal!

Om 19.00 uur zaten we nog met een aantal moe maar voldaan in de kantine een frietje te eten en terug te kijken op weer een bijzonder mooie editie. Deze week nog alles verder opruimen en evalueren richting de deelnemers en binnen de organisatie. Wij zeggen: op naar volgend jaar!

Sponsoren.

Langs deze weg willen wij nogmaals alle sponsoren noemen en bedanken voor hun financiële bijdrage. Als eerste onze hoofdsponsors fysiotherapie praktijk De Ligt en Intersport van den Broek.

Verder hebben ook de volgende bedrijven nog hun steentje bijgedragen: Fitcoach Steef, Eyeforphotography, Viggo, De Schalm, Eetcafé D’n Burgemister, eetcafé Crème de la Crème, SubWay, Jumbo, ASML, Willy’s Bikeshop, rijschool Roy, Liebregts en Liebregts bloemen en Tweewielerhuis Franssen.