232019mei

We zijn er al weer aan begonnen!

Dat is een mooie titel om iedereen nieuwsgierig te maken, vinden jullie ook niet? Hopelijk heb ik nu de aandacht en kan ik vertellen waar we dan weer aan gaan begonnen zijn….. de zwem4daagse!

De start.

De meivakantie is voor ons altijd het ijkpunt waarop wij weer de zwem4daagse koorts gaan krijgen. Na de meivakantie moet je even zuchten, heb je nog wat feestdagen en voordat je het weet heeft heel Nederland zomervakantie. En dat is nu net de periode waarin wij de zwem4daagse altijd organiseren. Als mooie afsluiting van de vakanties, de laatste week van de zomervakantie dus: 12 t/m 16 augustus. Een oplettende lezer heeft vorige week op het finishdoek van de triathlon onze banner al zien hangen. 😉 Aangezien we vorig jaar de grootste van Noord-Brabant waren, hebben we een eer hoog te houden.

Thema.

Elk jaar staat de zwem4daagse in het teken van een thema, elke keer verzinnen we dan ook een ander thema. Dit doen we overigens al een jaar van te voren. We weten bijvoorbeeld nu al wat het thema van volgend jaar gaat worden! Het thema van dit jaar is KERMIS. En bij dat thema gaat een aankleding van het bad horen. Het hele jaar verzamelen we ideeën om het bad weer aantrekkelijk en gezellig te maken. Het moet er zo uit gaan zien, dat wanneer u binnenkomt u zich echt op een kermis waant (met een zwembad in het midden).

Bij het thema zoeken we dan ook voor elke dag activiteiten die we in en rond het zwembad kunnen organiseren. Hierbij letten we ook op wat haalbaar is en een leuke mengeling voor de wat kleine kinderen en de wat grotere kinderen/volwassenen. Ook dit jaar is het weer gelukt om een mooi activiteitenprogramma eromheen te bouwen. Wat dat allemaal gaat worden verklap ik nog niet….

50 jaar.

Dit jaar bestaat de organisatie van de zwem4daagse bij de KNZB maar liefst 50 jaar! In Veldhoven wordt het voor de 36e keer georganiseerd. Dit houdt in dat er feest gevierd gaat worden. Wij gaan uiteraard ook mee in dit jubileumjaar en hebben besloten dat iedereen die in 1969 geboren is (50 jaar geleden dus) voor niets, nada, niente, gratis mee mag doen aan onze zwem4daagse. Is dat niet super leuk? Verder zullen jullie het getal 50 tijdens de zwem4daagse ook nog geregeld tegenkomen. Zo hebben we voor elke 50e deelnemer ook nog leuke prijsjes. Nog meer reden dus om dit jaar mee te doen!

Verandering van parcours.

Al 50 jaar is ook de formule van de zwem4daagse hetzelfde gebleven. Wij vinden het tijd wordt om daar eens wat verandering in gaan te brengen. Vrees niet: u kunt nog gewoon uw banen komen zwemmen hoor! Om het voor de jeugd nog aantrekkelijker te maken om mee te doen, hebben we besloten om 1 baan om te bouwen naar een Obstakelbaan. Wat houdt dit in? In deze baan lopen de kinderen over een loopmat, moeten ze door en over een wak, in een boot klimmen en eruit vallen, over een dikke mat klimmen, enz. Kortom: super leuk om de baan te volbrengen met allerlei obstakels. De kinderen mogen ipv de banen die ze zwemmen ook 10x deze Obstakelbaan doorstaan. Volgens ons wordt dat een nog zwaardere opgave dan de 10 banen die ze normaal moeten zwemmen. Maar wel veel leuker en spannender! Mijn kinderen zijn al enthousiast in ieder geval. Dit alles valt ook veel meer in de lijn van het EasySwim-zwemdiploma waar wij de kinderen nu voor opleiden. Dat is ook de reden waarom we op dit idee kwamen. Aan saai banen zwemmen doen we niet meer, dus waarom de kinderen dat dan wel tijdens de zwem4daagse laten doen? Dit idee was dus snel geboren, een leuke aanvulling die hopelijk een landelijke trend gaat worden! En ouders….. ook jullie mogen deze baan uitproberen hoor!

Website.

Met al deze informatie is het dan ook weer zaak om onze speciale website op orde te krijgen. Alle activiteiten die we gaan doen hier op invullen, de data aan gaan passen, de prijzen erop zetten, Stichting Leergeld weer een plaatsje geven (dit is het goede doel waarvoor we sponsoren) en klaar is Kees. De website hangt weer in de lucht, dus vanaf nu kunt u zich al aanmelden voor de zwem4daagse: www.ekkerman.zwem4daagse.nl

Hopelijk heeft u er al net zoveel zin in als wij. En oh ja, OKI en DOKI hebben we natuurlijk ook al weer ingehuurd. Zij zijn vrij in die week en komen iedereen weer toejuichen en motiveren. Sterker nog, zij zullen ook een stukje promotie aan de voorkant gaan doen. Op naar de 600 deelnemers! U hoeft niet bang te zijn dat u dan file moet zwemmen, want u heeft bijna heel de dag de mogelijkheid om de banen te komen zwemmen. Vorig jaar hadden we nog ruimte genoeg ondanks de 504 deelnemers. En nu snel naar de website om u aan te melden!