42017aug

Werk in uitvoering!

De vakantie is al weer bijna halverwege, wat gaat het toch snel! Dit betekent overigens niet dat wij aan het relaxen zijn op het zwembad. Voor ons is de zomervakantie de ideale gelegenheid om eens wat werkzaamheden uit te voeren, waar we in het drukke schoolseizoen niet aan toe komen.

Zo ook dit jaar. Sowieso zijn er wat regels van de overheid waar we ons aan moeten houden. Dit is alleen maar goed en vooral gericht op de veiligheid van de klanten. Regelmatig moeten bijvoorbeeld de bufferkelders schoon gemaakt worden. Dit is vanwege legionella preventie, maar ook omdat er na een tijdje veel zand achterblijft. De afgelopen week is mede daarvoor het recreatie- en instructiebad dan ook gesloten geweest. Het is altijd weer een apart gezicht als al het water eruit is en je dus alleen nog maar droog kunt zwemmen.

Tijd ook om alle tegels, voegen en putten na te lopen. Deze zijn ook weer allemaal opnieuw gekit, vervangen en vastgelegd. Ook de plafondophanging boven het plonsbad (bij de glijbaan) is weer voorzien van nieuwe ophanghaken. Dit is weer helemaal in orde voor de jaren die we nog te gaan hebben. Aangezien we toch bezig zijn, hebben we de ingang van de glijbaan voorzien van een nieuwe antislip laag. Alle oneffenheden binnen in de glijbaan zijn ook weer weg geschuurd. Hopelijk redden we het op deze manier de komende jaren nog om het bad veilig open te houden. We gaan namelijk uit van nog 4 jaar op deze plaats, dus vonden we het nodig om de glijbaan nog een  opknapbeurt te geven.

Verder zijn allebei de baden uiteraard helemaal goed schoongemaakt. Ook dit is een heel werk om alle tegels helemaal in te soppen (met speciaal schoonmaakmiddel) en schoon te spuiten. Maar het resultaat mag er zeker zijn! Het ziet er allemaal weer spik en span uit. We hadden nog een ander leuk werkje deze week: de goten langs het zwembad schoonmaken. De roosters die er opzitten hebben we er allemaal afgeschroefd. Als je dan ziet wat er voor troep onder zit ….. Ongelooflijk hoe dat daar allemaal kan komen!
Papiertjes en plastic koffielepeltje is nog te begrijpen, maar wat dachten jullie van: blikjes, petflesjes, balletjes? En dan door zo’n klein gaatje in het rooster? Bijzonder! Een paar dagen later is het allemaal eruit geveegd en eruit geschept en hebben we weer een mooie schone goot. Van het kleingeld dat eruit is gehaald kunnen we wel  een extra pilsje pakken op het terras op ons vakantie adres, hahaha. Maar liefst € 4,65 kwam uit de goot tevoorschijn. Geld ligt dus soms echt letterlijk op straat, uh in de goot!

Het komend weekend worden deze twee baden weer gevuld en wordt het water uit het sportbad gehaald. Vervolgens worden alle perrons nog helemaal schoongemaakt, zodat de eerste bezoekers maandag weer in een fris en fruitig zwembad kunnen zwemmen. Omdat bij het ene bad het water eruit gaat en wordt verplaatst naar het andere bad (dit is de meest energiezuinige manier) zijn we vanaf vanmiddag 13.00 uur gesloten en heel het weekend met alle baden dicht. Het is even niet anders, soms moet er toch iets gebeuren om weer veilig en schoon een jaar tegemoet te gaan. We hebben uiteraard bewust voor dit weekend gekozen, omdat nu iedereen vakantie heeft (en ook vaak het land uit is) en het vaak goed weer is in deze periode. We hopen dan ook dat iedereen hier begrip voor heeft.

We houden alle werkzaamheden met foto’s en filmpjes bij, zodat we aan het einde van de vakantie aan iedereen kunnen laten  zien wat we gedaan hebben. Vaak zijn er werkzaamheden op de achtergrond waar niemand zich bewust van is en wat aan de voorkant niet gezien of opgemerkt wordt. Want ben nou eerlijk: als je deze blog niet had gelezen, was het vast niet opgevallen dat alle kitranden onder water vervangen zijn …

Het komt steeds dichterbij: nog 17 dagen en dan is het al weer de zwem4daagse. Ik wil dat toch nog even een keertje aanhalen op dit moment.  Het grootste en drukste evenement van het jaar in een zwembad waar je bij moet zijn uiteraard. We hebben weer een superleuk programma in de middagen voor de kinderen klaar staan, dus: schrijf je nu alvast in! In de voorverkoop kost het namelijk €10,00. Vanaf maandag 21 augustus betaal je €12,00 voor een hele week zwemmen (nog steeds super goedkoop natuurlijk).